Word ook energiecoach in Poptahof!

Delft Energy Design werkt sinds 2017 aan een energiebesparingsproject in de wijk Poptahof. In samenwerking met de gemeente Delft en Woonbron begeleiden de onafhankelijke adviseurs van Delft Energy Design een groep vrijwillige energiecoaches. In 2018 breiden we dit project uit en zoeken we nieuwe energiecoaches. Deze energiecoaches leren in een cursus welke energiebesparende maatregelen er zijn en hoe ze dit kunnen adviseren aan huurders in de wijk.

Wilt u iets doen voor de wijk Poptahof en haar bewoners? Wilt u leren hoe u als huurder energie kunt besparen? En wilt u dit ook aan (mede-)huurders in Poptahof uitleggen? Meld u dan aan als vrijwillige energiecoach.

Cursus

De cursus is erop gericht de deelnemers op te leiden tot energiecoach. De belangrijkste taak van de energiecoach is om bewoners van de Poptahof informatie te geven hoe ze energie kunnen besparen.

De cursus bestaat uit vier lessen en behandelt de volgende onderwerpen:

  • kennis over wat energie is en hoe men energie kan besparen
  • kennis over welke besparende producten er zijn en hoe deze zijn toe te passen
  • kennis over presentatie- en communicatievaardigheden
  • 
kennis over de opzet en organisatie van bijeenkomsten

Ook wordt in het kort uitgelegd hoe het verwarmingssysteem in de Poptahof werkt en hoe het energieverbruik voor ruimteverwarming sinds een half jaar verrekend wordt.

Bij de cursus hoort een handleiding waarin het bovenstaande is terug te vinden en waarin ook opdrachten staan vermeld.

De cursusdagen zijn dinsdagmiddag van 17.00 tot 18.30 uur:
20 maart
27 maart
10 april
17 april

De locatie is Acropolishof 58.

De cursus wordt gegeven door Delft Energy Design in samenwerking met Stichting Piëzo. Als u de cursus goed hebt doorlopen krijgt u hiervoor het certificaat energiecoach.

Na de cursus

Na de cursus gaat u samen met de andere energiecoaches huurders in de Poptahof adviseren over energie en duurzaamheid. Huurders kunnen u benaderen voor vragen. En u gaat samen met Delft Energy Design per flat kijken hoe u actief huurders kunt benaderen. Bijvoorbeeld door het organiseren van een soepparty, het houden van een spreekuur of door een presentatie te geven in de ouderkamer van een basisschool. Verder ontvangt u van Delft Energy Design regelmatig nieuwe lessen over specifieke onderwerpen, aanvullend op de basiscursus.

Hoe aanmelden

Alle energiecoaches krijgen de cursus gratis aangeboden. U kunt zich aanmelden als energiecoach door een mail te sturen naar info@delftedesign.nl met uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en uw motivatie. 

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Esmeralda van Tuinen van Delft Energy Design, info@delftedesign.nl of telefoon 06-51758314.