Geslaagde bijeenkomst energieaanpak

foto bijeenkomst 28-10-14Ongeveer 15 bewoners waren dinsdagavond 28 oktober 2014 naar de bijeenkomst in de Titus Brandsmaschool gekomen. We hebben veel onderwerpen besproken, waaronder:

–       de uitslag van de bewonersenquête

–       de ervaringen van bewoners bij maatregelen in het verleden

–       de maatregelen die vaak worden geadviseerd in een maatwerkadvies

–       advies over welke soort vloerisolatie geschikt is voor welke omstandigheden

Alle aanwezige bewoners willen een gratis adviesgesprek bij hun thuis. Na dit eerste gesprek zullen we bekijken of en hoe we de bewoner verder kunnen helpen. Wilt u ook een gratis energieadvies? In een gesprek van ongeveer een uur geven we adviezen op hoofdlijnen die aansluiten op uw wensen en uw energieverbruik. Laat het ons weten op verzetstrijdersbuurt@delftedesign.nl.

Uitslag bewonersenquête

Er hebben 18 bewoners van de Verzetstrijdersbuurt de enquête ingevuld. De enquête was bedoeld om een beeld te krijgen van de wensen en mogelijkheden van bewoners voor het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

De uitslag vindt u hier: Gegevens_Allemaal_141031-zonder adressen. Een van de belangrijkste conclusies is dat veel bewoners wel graag maatregelen willen nemen, maar ze weten niet welke voor hen het meeste oplevert.

Enquête energiebesparing verzetstrijdersbuurt

Wilt u de enquête invullen? https://nl.surveymonkey.com/s/JVSW5YW Dan krijgen we beter zicht op uw wensen en mogelijkheden en die van uw buurtgenoten. U staat ten slotte centraal in de bewonersgestuurde energieaanpak. Komt u ook naar de bijeenkomst op 28 oktober? Dan vertellen we de uitslag. Heeft u vragen over de enquête of de bijeenkomst? Neem dan contact op met Esmeralda van Tuinen op 06-51758314 of mail naar verzetstrijdersbuurt@delftedesign.nl

Bijeenkomst energieaanpak 28 oktober 2014

Wilt u er de komende winter lekker warm bij zitten? Of wilt u eerst weten wat u kunt doen aan energiebesparing in of rond uw woning? Vul de enquête in en kom dinsdagavond 28 oktober naar de bijeenkomst energiebesparing Verzetstrijdersbuurt.

Dinsdagavond 28 oktober 2014

19.30 tot 21.00 uur

Titus Brandsmaschool

Van Rijslaan 6

 

Delft E Design werkt de komende 4 jaar aan ‘bewonersgestuurde energiebesparing’ in de Verzetstrijdersbuurt. Uw wensen en mogelijkheden staan centraal. Wij helpen u waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan een uitlenen van energiemeters, maatwerkadvies, berekeningen van maatregelen die voor u het meeste opleveren, aanvragen en beoordelen van offertes bij uitvoerders, stimuleren van het gezamenlijk delen van informatie en kennis van gedane besparingen.

 

Tijdens de bijeenkomst vertellen uw buurtgenoten hun eerdere ervaringen. En u kunt zich inschrijven voor een gratis advies. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar verzetstrijdersbuurt@delftedesign.nl.

Leasen van dak en gevel in de Verzetstrijdersbuurt?

Een groep TU-studenten heeft voor DED begin 2014 de mogelijkheden voor bewonersgestuurde energiebesparing verkend. In de Verzetstrijdersbuurt hebben ze voorgesteld om een modulair systeem met een uitvoerder te ontwikkelen. Bewoners kunnen onderdelen van de gevel en het dak naar wens opbouwen. Basis hiervoor is dat bewoners dit kunnen leasen. De uitvoerder zorgt voor Cradle 2 Cradle verwerking van de oude materialen. Een ander idee is om de Kruithuisweg te overkappen en te gebruiken voor collectieve energie-opwekking. De presentatie van de studenten is in het engels, zie Presentatie SWATproject Verzetstrijdersbuurt