Bodemisolatieactie in C. Fockstraat

Vrijdag 29 april van 17.00 tot 18.00 zijn alle bewoners van de C Fockstraat uitgenodigd voor drinken en wat lekkers in de straat bij de vuurkorf.

Aanleiding is een advies over vochtplekken in een beganegrond woning. De kruipruimte bleek erg vochtig en op sommige plekken stond zelfs water. Hierdoor is de kans dat vocht optrekt in de muur en ook de houten vloer- en vloerbalken kunnen sneller aangetast worden. Bovendien is het warmteverlies naar een vochtige kruipruimte een stuk groter dan bij een droge kruipruimte.

typische kruipruimte C. Fockstraat

typische kruipruimte C. Fockstraat

Om de kruipruimte warmer en droger te maken hebben wij bodemisolatie geadviseerd: Een laag schelpen, chips of pareltjes op de kruipruimtevloer. We verwachten dat veel meer bewoners last zullen hebben van een vochtige of in ieder geval een niet geïsoleerde kruipruimte. Als meer mensen in de straat bodemisolatie willen aanbrengen, dan komen de kosten lager uit dan de richtprijs van de Vereniging Eigen Huis.

Vandaag zijn de uitnodigingen in de bus gedaan. Bij voorbaat excuus aan de bewoners met een NEE NEE sticker die de uitnodiging niet (of per ongeluk wel) hebben gehad.

1 reactie op “Bodemisolatieactie in C. Fockstraat

  1. Martijn Droge zegt :

    Inmiddels is duidelijk dat bodemisolatie tegen koude en vocht hier goed mogelijk is en tegen een prijs die zo’n 12% onder de richtprijs van de Vereniging Eigen Huis ligt.

    Een mooi resultaat van het voorwerk en de collectieve aanpak van Delft Energie Design. Zeker gezien de kleine hoogte en de vele compartimenten in deze kruipruimtes.

Geef een reactie